Lån penge uden fast arbejde / job

Er du én af mange danskere der er ramt af arbejdsløshed? Der er mange tusinde danskere der går uden arbejde, men hverdagen går videre og det samme gør dine normale behov. Har du brug for flere penge mellem hænderne, vil et lån være den første tanke for mange. Specielt når der er tale om større beløb.

Vi ser på dine muligheder for at låne penge uden arbejde, henholdsvis online og i banken. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at chancerne er klart størst online, hvor kravene generelt er mildere. Pengeinstitutterne har på den anden side strammet kravene for deres forbrugslån. Mere om det hele herunder.

Lån uden arbejde online

– Høj godkendelsesrate

På nettet er der en høj godkendelsesrate, så hvis du opfylder långiverens krav, har du gode muligheder for at blive godkendt. Det er vigtigt at huske, at langt de fleste vil få enten dagpenge eller kontanthjælp, selvom de er uden arbejde. En indtægt der har en vis størrelse og som kan anvendes til at betale en månedlig ydelse. Her er en oversigt med udbydere, der hverken kræver fast arbejde eller en bestemt årsindtægt:

SelskaberBeløbAlderskravIndkomstAnsøg
Lendon500 - 15.00020 år-SØG
Modus Finans10.000 - 50.00020 år-SØG
L'EASY5.000 - 50.00020 år-SØG
Vivus100 - 6.00020 år-SØG

 

Der er lige nu 746.400 danskere på offentlig forsørgelse ifølge Danmarks Statistik og det er et fald på ca. 5.400 danskere siden 1. kvartal 2016. Positivt er det at antallet bliver mindre, men det rokker ikke ved dit lånebehov nu og her. Hvordan er dine muligheder så på nettet?

Der er mange selskaber der ikke har faste indkomstkrav til deres ansøgere. Mange af dem der har, kræver blot at du har en årlig indtægt på 125.000 eller 150.00 kr., hvilket de fleste kan prale af. Der er faktisk kun et begrænset antal udbydere, hvor du ikke opfylder kravene. Det drejer sig bl.a. om følgende:

  • Bank Norwegian pga. du ikke har fast arbejde.
  • Ekspres Bank pga. du ikke tjener 250.000 årligt.
  • Santander Consumer Bank pga. du ikke tjener 240.000 årligt.

Foruden disse har du næsten frit valg på alle hylder, hvis du vel og mærke er over 20 år, samt ikke står i hverken Debitor Registret eller RKI.

Lån uden arbejde i banken

– Meget vanskeligt

I banken er det svært at sige noget konkret om dine muligheder, da mange faktorer spiller ind. Hvordan er din betalingshistorik, dit forhold til bankrådgiveren og hvor mange penge efterspørger du? Der er kæmpe forskel på at efterspørge et lån på 20000 eller 200000 kr. som kontanthjælps- eller dagpengemodtager.

Du bør altid huske på, at jo mere du beder om, desto større krav vil der blive stillet til dig og din privatøkonomi. Hav altid det med i baghovedet.

Samlet set, er der dog ingen tvivl om mange vil finde det meget vanskeligt at blive godkendt i banken. Skal det lykkedes, er det fordi du kun søger et mindre beløb eller har mulighed for at stille sikkerhed. Et forbrugslån på 50.000 uden sikkerhed som kontanthjælpsmodtager, er i hvert fald ikke nødvendigvis så nemt at få.

Hvorfor så det? Der er ingen tvivl om at bankerne har en lavere risikoprofil end online udbyderne, hvilket betyder at disse accepterer flere kunder. Selv dem med ringere økonomi. Samtidig føler bankerne sikkert et større samfundsmæssigt ansvar og at gældsætte en dagpenge- eller kontanthjælpsmodtager er sjældent en god ide. I hvert fald ikke, medmindre formålet er rigtig godt.

Så ingen kan være uenige i at Internettet er den nemmeste og hurtigste vej til penge på kontoen, men banken bør altid være dit førstevalg. Du kan eventuelt undersøge mulighederne begge steder.