Er du ung og under 25 år? Så kan tanken om et lån for at få mere økonomiske frihed i hverdagen måske have strejfet dig. Du kan være studerende, arbejdsløs, i praktik eller noget helt fjerde.

Uanset hvad, så er du i en gruppe, hvor det generelt er sværere at få lån, end det er for dem der har fast indkomst. Der er dog en del online firmaer som låner ud til unge, uden samme høje krav. De vil derfor være et alternativ til fx. banken.

Og det er gør ingenting, hvis du er på SU – der er nemlig som tilsiger at du skal fratages den statslige støtte, uanset hvilket type lån du tager. Det vigtigste at være opmærksom på, er at visse udbydere har særlige alderskrav, der kræver at du er enten 18, 20, 23 år.

Guide: Få overblik over mulighederne online

Vi har set nærmere på en række af de største og mest populære udbydere på nettet. Alle sammen med hver deres krav og tilbud til dig som kunde. Her er en række af de største og mest populære online aktører på lånemarkedet:

De små lånebeløb

Simbo og Kronelån: Har du et lille behov for penge, og kan betale tilbage relativt hurtigt, får du muligheden hos begge. Her kan du låne op til 30.000 kr.. Alderskrav varierer.

Det er dog særligt vigtigt at du låner med omtanke og tænker dig om to gange, inden du søger disse småbeløb. Ofte vil det være smartere og bedre for din privatøkonomi, hvis du blot sparer op et par måneder.

De mellemstore lånebeløb

Modus Finans og L’EASY: Det er to firmaer der passer på de flestes behov. Hos begge kan du søge op til 150.000 kr. og betale tilbage over 120 måneder. Så har du et projekt af de lidt større, et ønske om et flot bryllup, et kørekort eller hvad det nu kan være, så er det her en god mulighed. De har begge et alderskrav på 21 år.

De store lånebeløb

Bank Norwegian (23 år) og Santander Consumer (18 år): Skal du op i de store pengebeløb, som bankerne ikke har lyst til at låne dig, så er der her to gode udbydere online, som kan hjælpe dig. Deres alderskrav er markeret i parentes.

Sidstnævnte kan låne dig op til hele 350.000 kroner. Bank Norwegian har en grænse på 400.000 kroner, så begge giver dig muligheden for at få finansieret det meste. Løbetiden ligger på helt op il 180 måneder. Uanset hvilket slags behov du har pengemæssigt, så er der altså gode muligheder online. Det er bare at sende en ansøgning til en eller flere af ovenstående aktører, så får du et gratis og uforpligtende tilbud – lynhurtigt og enkelt.

En af de klare fordele ved både Bank Norwegian og Santander Consumer, er ligeledes at de tilbyder andre finansielle produkter, der kan gøre dem til et stærk supplement til dit eksisterende pengeinstitut.

Har du styr på begreberne?

Vi har nævnt flere lånebegreber og terme i denne artikel. Ikke alle unge danskere er lige bekendte med dem, men så er det vigtigt at du får sat dig ind i deres betydning.

Du må ikke bare ignorere dem, for du bør kende ALLE aspekter af det lån du laver. Du finder svar på det meste via vores blog.