Laaneansoegning.dk vil i den kommende tid skrive artikler, med udgangspunkt i forskellige huskeregler. Ting du bør huske enten før, under eller efter ansøgningen. At låne penge har stor indvirkning på din økonomi og derfor er det afgørende, at du griber det an på korrekt vis.

Det ønsker vi at hjælpe dig med, ved at gennemgå fundamentale huskeregler, så du ikke begår de samme fejl som mange andre. Vi starter ud med huskeregel 1: Lån ikke mere end du behøver.

Bevæggrundene bag

Det kan være fristende at låne 20.000, selvom man reelt kun behøver 18.000 kr. Det kan være fristen at låne lidt ekstra penge, så man har mere til sjov og ballade. Man er jo i gang med at ansøge alligevel! Det er bare en af de største fejl du kan begå, for der har en række negative konsekvenser.

  • Dels vil det give dig flere omkostninger samlet set, så du skal have flere penge op ad lommen, end egentlig nødvendigt.
  • Dels svækker du dine muligheder for både at modtage lave renter og at blive godkendt. Jo flere penge du søger om, desto større krav stilles der til din økonomi. Sat på spidsen, kan det at låne mere end du behøver resultere i at du bliver afvist eller får tilbudt en højere rente.

Sidst er det værd at nævne pointen om, at du muligvis kommer til at bruge “de ekstra penge” på nogle mindre fornuftige formål. Det kan være nyt fjernsyn, lidt ekstra forkælelse i hverdagen eller lignende. Altså på ting du reelt kan undvære eller som du ikke har penge til at finansiere (under normale omstændigheder). Dette er sjældent en god grund til at låne penge.

Forskellen på 150.000 og 250.000 kr.

Vælger vi at flytte fokus på de større forbrugslån på fx. 150.000 og 250.000 kroner, bliver forskellen og konsekvensen endnu mere udtalt. Ved større lånebeløb har du nemlig typisk pengene over 8, 10 eller 12 år. Det betyder at der påløber mange flere renter på dit pengebeløb, hvor selv 10.000 kr. kan udgøre en væsentlig forskel.

Jo længere tid du låner pengene, desto mere betydning vil renteforskelle og beløbsforskelle have, for dine samlede omkostninger.

For at give dig et indblik i huskereglens vigtighed, har vi lavet et eksempel med lån på 150.000 og 250.000 kr. Alle forhold er de samme, pånær beløbet. Her er hvad vores beregninger er lavet ud fra:

  • Debitorrente: 8,0 %
  • Løbetid: 15 år
  • Startomkostninger: 800 kr.

Vælger du at søge 150.000 kroner, vil det samlet set koste dig 107.991 kr.

Vælger du at søge 250.000 kroner, vil det samlet set koste dig 179.451 kr.

Eksemplet viser med al tydelighed, hvor meget dyrere det ender med at blive, omend det naturligvis er et ekstremt tilfælde. Blot for at vise, hvor udpræget forskel der kan være. Det er vel og mærke uden hensyn til, at du helt sikkert har brug for længere tid til at afvikle dit 250.000 kroners lån. Så reelt vil den omkostningsmæssige forskel være endnu større.

Skulle du få lyst til at se nærmere på hvor du kan låne 150.000 og låne 250.000 online, kan du altid gøre det via vores oversigter.