Mangler du penge til hverdagen, store boligrenoveringer eller noget helt tredje og virker det som en fristende løsning at tage et forbrugslån hos en af de mange udbydere på markedet?

I denne artikel tager vi udgangspunkt i et lån på 350.000 kroner som et såkaldt forbrugslån. Vi ser på dine muligheder, hvad det koster og hvad du ellers bør vide om lån på 350.000.

Ting du skal overveje ved forbrugslån på 350.000

Det første du skal overveje er, om du kan spare nogle af pengene op selv. Det kan virke som en god ide at låne penge og det kan være nødvendigt, men spørg dig selv om du bør/kan spare en del af det op selv.

Det næste du skal overveje er om du har brug for præcis 350.000 kroner på kontoen, eller har brug for mere eller mindre? Det er vigtigt du søger præcis det du mangler, da et højere pengebeløb vil medføre højere omkostninger.

Det gør derfor en væsentlig forskel om du låner 300.000, 350.000 eller 400.000 kroner. Ikke kun for din løbetid, men ligeledes for dine samlede omkostninger. Skulle du have lyst til at se mere om mulighederne for ovenstående lånebeløb, så se hvor du kan låne 300.000 kr. eller låne 400.000 kr. på vores respektive sider.

Rente og løbetid betyder mest

Når du har besluttet dig for, at 350.000 kroner er det rette beløb for dig, skal du bare i gang med at undersøge, hvor du kan få den laveste rente og dermed den bedste pris. Det er vigtigt at holde øje med den såkaldte løbetid også, for hvis du har en løbetid på meget lang tid, kan en lidt højere rente med en kortere tilbagebetalingsperiode faktisk blive billigere i sidste ende. Så hav øje for begge dele.

Du behøver ikke hive regnemaskinen frem hver gang du skal undersøge et forbrugslån på 350.000. Du kan bruge en regnemaskine. Der ligger flere frit tilgængeligt på internettet. Vi vil følgende give et eksempel på, hvad en lille forskel i renten kan betyde for prisen, som du skal betale for at låne 350.000 kroner. Til dette eksempel har vi brugt hjemmesiden Laaneberegner.dk:

  • Hovedstol – 350.000 kroner
  • Stiftelsesomkostninger: 5.000 kroner (engangsbeløb)
  • Rente: 7 eller 9 procent
  • Løbetid: 8 år

Med disse parametre kan vi nu illustrere forskellen på omkostningerne for at låne det samme beløb over den samme periode med ens stiftelsesomkostninger, men med en renteforskel på to procentpoint. Med en rente på 7 procent koster det knap 112.500 kroner og med en rente på 9 procent koster det 146.059.

En lavere rente kan altså her spare dig for omkring 30.000 kroner, og selvom det ikke er sikkert at casen er den samme for dig, viser det at der kan være mange penge at spare.

Afrunding

For at konkludere på det indledende spørgsmål: Hvad koster et lån på 350.000 kr., må det mest præcise svar være følgende:

Prisen for at låne 350.000 vil afhænge af to overordnede elementer; dit valg af udbyder og dine personlige forhold. Løbetid, renteniveau, indkomst, alder, gæld og boligforhold er aspekter der kan påvirke omkostningerne i hver sin retning. Du skal indhente tilbud for at vide præcis hvad det vil koste, hos den givne udbyder.