Der kan være flere årsager til at din låneansøgning bliver afvist. Det kan være fordi udbyderne ikke føler du har en tilstrækkelig sund privatøkonomi eller det kan være du ikke opfylder deres standard ansøgerkrav.

Vi ser på årsagerne til at dit lån er blevet afvist, og ikke mindst på hvad du så kan gøre, for at blive godkendt.

Er dit lån blevet afvist?

Vi starter med at se på hvorfor du er blevet afvist. Hvis dit lån er blevet afvist, vil det typisk skyldes to årsager. Enten har du ikke opfyldt ansøgerkravene, det kan være du skal være mindst 21 år, men blot er 20 år. Det kan være det var påkrævet med en bestemt indtægt, som du ikke har kunnet opfylde.

Den anden årsag er, at du opfylder alle kravene, men at udbyderens kreditvurdering har fået tommelfingeren til at pege nedad. I begge tilfælde er der desværre ikke andet at gøre, end at overveje et par andre muligheder.

Hvad kan jeg så gøre?

Når du har fået afslag, er der overordnet set tre måder at håndtere det på.

  • Søg lån med medansøger
  • Udforsk andre låneudbydere
  • Drop at låne penge

 

Ansøg med medansøger

Du kan vælge at søge samme sted, med en medansøger, hvor I deler risikoen og ansvaret for lånet. Hvis I er gift eller kærester, kan det være en fin mulighed at være på låneaftalen begge to. Når I ansøger med medansøger vil jeres privatøkonomi fremstår stærkere og I vil være to personer til at dække lånet.

Det mindsker risikoen hos udbyderen og forbedrer jeres chancer for at blive godkendt. Det vil derfor være oplagt at gøre, såfremt det er en mulighed hos den enkelte online bank. Det vil fremgå under ansøgningsprocessen.

Udforsk andre låneudbydere

Du kan vælge at udforske andre udbydere, hvor du muligvis har bedre chancer for at blive godkendt. Alle firmaer har forskellige krav, så selvom du er blevet afvist et sted, kan det sagtens være du bliver godkendt det næste. Såfremt du har fået afvist din låneansøgning, bør du sætte dig ekstra grundigt ind i ansøgerkravene hos det enkelte lånefirmaer, så du ansøger de rette steder.

Se låneudbydere og muligheder på forsiden.

Drop at låne penge

Den sidste mulighed er simpelthen at droppe lånet, da en afvisning kan være et udtryk for at din økonomi ikke er stærk nok. Det kan være du vil låne penge uden fast arbejde eller har for meget eksisterende gæld. Hvis du tænker årsagen kan være din økonomi, kan du overveje at få en begrundelse bag afslaget. Det kan muligvis hjælpe dig med at beslutte, om det er fornuftigt at ansøge med medansøger/udforske andre muligheder, eller om du bør droppe tanken om et lån.

For det bør altid gøres med omtanke og med respekt for din privatøkonomi. Hvis du har et begrænset rådighedsbeløb, der ikke kan bære en ekstra månedlig ydelse, er det langt bedre at lade vær – og arbejde på at styrke ens økonomi. Det kan være via et bijob eller ved at spare penge op og afdrage på eksisterende gæld.