Lån penge uden dokumentation

Du kan låne penge uden dokumentation hos flere udbydere online, men hvad indebærer det egentlig? Få et godt indblik i de udbydere som tilbyder lån uden dokumentation og hvilke informationer ud så skal indsende.

For selvom det populært kaldes for lån uden dokumentation, så er du fortsat nødsaget til at indsende gyldig legitimation. Det kan være dit kørekort, pas eller gældende opholdstilladelse. Det er hvad selskaber som Selene Finans og LånLet vil kræve, når du skal søge lån op til 50.000 kr.

Hvor kan jeg låne uden dokumentation?

Der er særligt to udbydere som markedsfører sig på at tilbyde lån uden dokumentation; det er Selene Finans og LånLet. Derudover kan alle kviklånsudbyderne nævnes, for her behøver du heller ikke at fremvise lønsedler, årsopgørelser og lignende dokumentation.

  • Hvis du ønsker forbrugslån, kan særligt Selene Finans og LånLet hjælpe dig med lån op til 50.000.
  • Hvis du ønsker kviklån, kan særligt Vivus, Simbo og Ferratum hjælpe dig med beløb op til 30.000 kr.

Det er værd at nævne at du kan søge op til 75.000 kr. hos de to nævnte udbydere, men når beløbet overstiger 50.000 kroner, skal du ligeledes fremvise den seneste lønseddel. Det mener vi må betegnes som dokumentation, på højde med hvad du normalt skal.

Du kan se vores oversigt med lån på 50.000 kr. her.

Samtidig bør du ikke søge så mange penge, uden at fremvise lønsedler og årsopgørelser, da det typisk vil medføre højere kreditomkostninger. Du bør anse fremvisningen af informationer som et positivt tegn, da det giver udbyderen en bestemt tryghed og sikkerhed, som ofte resulterer i lavere renter. Du skal derfor have en særlig grund til at ønske denne løsning, for det kan medføre højere omkostninger, end du ellers ville kunne opnå.

Hvilken type dokumentation, skal jeg normalt fremvise?

Standarden i lånebranchen online, er at du skal fremvise gyldig legitimation, sammen med årsopgørelse og 3 seneste lønsedler. Det er hvad du typisk skal medsende når du underskriver aftalen. Det giver nemlig udbyderen en sikkerhed for, at du er hvem du udgiver dig for og at du tjener det du har angivet.

Hvis du skriver at du tjener mere end du gør, under ansøgningsformularen, vil dokumentationen være med til at afsløre dig. Det er derfor primært nødvendigt, for at skabe sikkerhed og tjekke de indsendte oplysninger.

De billigste lån er ofte med dokumentation

Vi var kort inde på det, men de billigste lån laves typisk med dokumentation. Det bør altid have en positiv indflydelse på selskabernes kreditvurdering, at de kender til dine økonomiske forhold og månedlige indtægt. Gør de ikke det, er den eneste måde de kan beskytte deres egen forretning på, ved at have et højere omkostningsniveau. De har en højere risikoprofil og det fordrer højere renter.

Det er helt normal økonomisk teori, at jo større risiko man løber, desto større skal afkastet være. I långiverens situation er det kreditomkostningerne. Alt i alt vil den billigste løsning ofte findes, når du fremsender alle de normale dokumenter. Det vil derfor være vores klare anbefaling.