Lån penge uden indkomst

Har du brug for at låne penge uden fast indkomst og arbejde? Der findes forskellige lånefirmaer, som tilbyder at låne dig penge uden du har en bestemt indtægt. De fleste dansker vil jo trods alt have en indtægt fra enten dagpenge, kontanthjælp eller efterløn.

Få overblik over dine lånemuligheder online, via vores oversigt.

Oversigt: Lån uden arbejde og indkomst

Vi har her lavet en oversigt over nogle af de lånefirmaer, der kan hjælpe dig selvom du står uden arbejde – som ikke har faste indkomstkrav. Har du overhovedet ingen indkomst, bør du dog overveje andre alternativer.

SelskaberBeløbAlderskravIndkomstAnsøg
Vivus2.000 - 12.00020 år-SØG
Modus Finans10.000 - 50.00021 år-SØG
L'EASY10.000 - 150.00021 år-SØG

Ingen indtægt stiller større krav til din økonomi

Hvis du ikke kan fremvise dokumentation på, at du har en fast indtægt, gør det dine muligheder for at låne penge mindre. Det er klart, at udbyderne hellere vil låne penge ud til folk, som har en fast indtægt, og dermed kan betalte pengene tilbage. Derfor er det meget små beløb, det drejer sig om som du måske kan blive godkendt til.

Er det en god idé at søge lån uden arbejde?

Én ting er, at det er muligt at få penge ind på kontoen via online udbydere, selvom der ikke er en fast indtægt ved siden af. En anden ting er, om det overhovedet er en god idé at låne penge uden arbejde.

Der er ingen tvivl om at du skal tænke dig godt om og ikke belaste din privatøkonomi mere end nødvendigt. Det betyder du skal vælge en ydelse som matcher din økonomiske situation.

Vi anbefaler ikke at du optager lån, hvis du ikke har mulighed for at betale dem tilbage ud fra en fast indkomst. Det vil være et privatøkonomisk skråplan.

Hvis man kommer i økonomiske problemer, og pludselig ikke kan betalte pengene tilbage, går det ikke bare ud over økonomien, men også ens velbefindende samt relation til venner og familie. Det ene fører til det andet, og pludselig står man i uønskede situationer, hvor gæld og renter står en ud af ørerne, og det kan være svært at overskue, hvordan man skal komme ud af sådanne situationer igen.

Hvilke udbydere har krav til min indtægt?

Mange online banker har krav til den månedlige indtægt, og det er sikrest at optage lån hos disse. De  vil nemlig ikke lade dig få pengene ind på din konto med mindre de er sikre på, at du har mulighed for at betale dem tilbage. Dette er altså både en sikkerhed for dig og for udbyderen, og det er helt klart det sikreste valg. Desuden har du også mulighed for at få et langt større beløb, når du kan fremvise dokumentation på, at du har et fast arbejde og dermed en fast indtægt.

Herunder ses en liste over fire banker, som har krav om at du har en indtægt. Det giver dig et indtryk af hvor meget det begrænser dine muligheder, hvis du er uden arbejde.

  • Ekspres Bank: 250.000 kr. årligt
  • Santander Bank: 240.000 kr. årligt
  • Ikano Bank: 225.000 kr. årligt
  • Nordiclån: 150.000 kr. årligt

Lån uden arbejde online

Vi ser på dine muligheder for at låne penge uden arbejde, henholdsvis online og i banken. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at chancerne er klart størst online, hvor kravene generelt er mildere. Pengeinstitutterne har på den anden side strammet kravene for deres forbrugslån. Mere om det hele herunder.

På nettet er der en høj godkendelsesrate, så hvis du opfylder långiverens krav, har du gode muligheder for at blive godkendt. Det er vigtigt at huske, at langt de fleste vil få enten dagpenge eller kontanthjælp, selvom de er uden arbejde. En indtægt der har en vis størrelse og som kan anvendes til at betale en månedlig ydelse.

Hvordan er dine muligheder så på nettet?

Der er mange selskaber der ikke har faste indkomstkrav til deres ansøgere. Mange af dem der har, kræver blot at du har en årlig indtægt på 125.000 eller 150.00 kr., hvilket de fleste kan prale af. Der er faktisk kun et begrænset antal udbydere, hvor du ikke opfylder kravene. Det drejer sig bl.a. om følgende:

  • Bank Norwegian pga. du ikke har fast arbejde.
  • Ekspres Bank pga. du ikke tjener 250.000 årligt.
  • Santander Consumer Bank pga. du ikke tjener 240.000 årligt.

Foruden disse har du næsten frit valg på alle hylder, hvis du vel og mærke er over 18 år, samt ikke står i hverken Debitor Registret eller RKI.

Lån uden arbejde i banken

I banken er det svært at sige noget konkret om dine muligheder, da mange faktorer spiller ind. Hvordan er din betalingshistorik, dit forhold til bankrådgiveren og hvor mange penge efterspørger du? Der er kæmpe forskel på at efterspørge et lån på 20.000 eller 200.000 kr. som kontanthjælps- eller dagpengemodtager.

Du bør altid huske på, at jo mere du beder om, desto større krav vil der blive stillet til dig og din privatøkonomi. Hav altid det med i baghovedet.

Samlet set, er der dog ingen tvivl om mange vil finde det meget vanskeligt at blive godkendt i banken. Skal det lykkedes, er det fordi du kun søger et mindre beløb eller har mulighed for at stille sikkerhed. Et forbrugslån på 50.000 uden sikkerhed som kontanthjælpsmodtager, er i hvert fald ikke nødvendigvis så nemt at få.

Hvorfor så det? Der er ingen tvivl om at bankerne har en lavere risikoprofil end online udbyderne, hvilket betyder at disse accepterer flere kunder. Selv dem med ringere økonomi. Samtidig føler bankerne sikkert et større samfundsmæssigt ansvar og at gældsætte en dagpenge- eller kontanthjælpsmodtager er sjældent en god ide. I hvert fald ikke, medmindre formålet er rigtig godt.

Der er ingen tvivl om at online bankerne er den mest ligetil og nemmeste vej til at blive godkendt, men banken bør altid være dit førstevalg. Du kan eventuelt undersøge mulighederne begge steder.