Det er en nem post at overse, når du er ved at ansøge om penge på nettet – låneperioden. Skal du vælge 12, 24 eller 72 måneders løbetid på dit online lån? Det kan godt betale sig at sætte sig ind, hvad forskellene består i, når du vælger forskellige de antal måneder, dit lån skal løbe over.

For vælger du for lavt et antal måneder til at betale pengene tilbage, kan det være svært at finde penge til ydelsen. Vælger du derimod en længere løbetid, bliver dit lån alt i alt dyrere, fordi du ender med at skulle betale flere penge i renter.

Den månedlige ydelse skal være til at betale

Du skal gøre dig helt klart når du vælger løbetiden, hvor meget du kan afdrage med hver måned over hele låneperioden. Det er nemlig det beløb, der er afgørende for, hvor mange måneder lånet skal vare over.

Du skal altså have lagt et budget, så du har helt styr på, hvad din indkomst er hver måned, og hvor store udgifter du har til bolig, mad, faste udgifter, diverse, osv., så du kan regne ud, hvad dit tilbageværende månedlige rådighedsbeløb er – altså de penge, der er tilbage, når alt andet af faste udgifter er betalt.

Rådighedsbeløbet skal nemlig bruges til at betale den månedlige ydelse. Her er det en god idé ikke at presse citronen alt for meget, så du er sikker på, at du har penge nok til at betale de månedlige afdrag.

Se også: Sådan vælger du lånebeløb

Længere løbetid = lavere ydelse

Når du har fastlagt, hvor meget du kan afdrage hver måned, og hvor mange penge du har brug for at låne, kan du gå i gang med at kigge på de forskellige online lånesider. Her vil du opdage, at så snart du indtaster det beløb, som du gerne vil låne, falder den månedlige ydelse i takt med, at du forlænger løbetiden. Altså skal du betale mindre hver måned, hvis perioden strækker sig over et højere antal måneder.

Tricket for at gøre det så omkostningsfrit som muligt er, at du sørger for den månedlige ydelse ligger så tæt op ad dit månedlige rådighedsbeløb. Dog med lidt luft, så du ikke presser din privatøkonomi alt for meget. Så får du nemlig betalt af så hurtigt som muligt, samtidig med at du ikke presser din privatøkonomi unødigt, så du er sikker på du har til alle dine andre udgifter.