At låne penge som 18 årig

Når du træder ind i de voksnes rækker og officielt bliver myndig, ændrer mange ting sig. Ikke fordi staten sender grundloven med posten, eller fordi du kan købe øl på en bar, men fordi du skal til at tænke selvstændigt.

For mange ændres den økonomiske tankegang, fordi du nu for alvor skal til at stå på egne ben. Mange unge har en begrænset indtægt eller pengebehov for at kunne betale husleje, studiebøger etc. Er pengene knappe, ser vi her på dine muligheder for at låne penge som 18 årig.

18 årige har færre lånemuligheder

Lad os starte med at understrege, at du skal være velovervejet og fornuftig, hvis du vælger at tage et lån som ung studerende. Det kan påvirke din privatøkonomi mange år fremover.

Når det er sagt, er der kommet flere gode og prisvenlige udbydere på markedet, der giver dig muligheder på hånden. Det kan virke uoverskueligt at klare hverdagens opgaver, med kun en SU på lommen

På lånemarkedet og hos online bankerne, vil du opleve at dine lånemuligheder er færre og mere begrænset, end hvis du var 21 eller 23 år gammel. Det er en bevidst strategi fra bestemte banker, da unge har mindre erhvervserfaring og økonomisk ballast.

Af den grund er det meget positivt, at der findes tjenester som låneportalen Lendo, hvor du blot skal være 18 år og med én ansøgning kommer ud til at lang række banker. De formidler simpelthen din ansøgning til relevante banker – det gør processen hurtigere og mere ligetil.

Kreditvurderingens betydning

Det er i sidste ende kreditvurderingens betydning, der afgører om du kan blive godkendt eller ej, snarere end din alder. “Alder er bare et tal” som mange siger.

Det afgørende er, at du har en sund økonomi og gerne et fast arbejde, der giver en månedlig indtægt. Uanset om det er deltid, fritidsarbejde, eller fuldtidsarbejde. Noget er bedre end ingenting.

Få overblikket online, hvis banken siger nej

Din egen bank vil helt sikkert kræve en grundig gennemgang af din økonomi og dit formål, inden de siger ja til at låne dig penge. Og det kan sagtens være, du får afslag, hvis du ikke har en opsparing, der kan agere som sikkerhed for banken, når du skal betale pengene tilbage. Derfor er det vigtigt at være klar over dine alternative muligheder.

På internettet kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke steder der tilbyder lån til 18 årige, hvis banken skulle afvise din ansøgning.

SU-lån er også en mulighed

Det bedste lån – ud over et fra dine forældre – er et SU-lån. For unge er det helt ideelt, da du kan få det til meget lave renter, og du behøver ikke tænke på at betale det tilbage, før du er færdig med din uddannelse og forhåbentlig har fået et fast job.

Som navnet lægger op til, skal du være på SU, hvis du skal tage et SU-lån. Det fungerer som en ekstra indkomst hver måned, som kan være helt op til 3.234 kroner oven i din SU (2021). Det er altså et rigtig fint supplement, når du skal have råd til husleje, mad og betaling af de faste udgifter.

Se mere om SU-lån på SU.dk.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *