Få overblikket inden du ansøger

Masser af papirarbejder, lange ventetider og bureaukratiske processer. Det er ikke hvad du har brug for, når du skal låne penge til det du drømmer om. Det er blevet enkelt at ansøge hos online bankerne, men de mange valgmuligheder kræver, at du skaber dig et godt overblik, inden du søger.

Overblik og research vil give dig det bedste udgangspunkt for at finde det billigste lån og en fair rente. Se mere om det her.

Låneansøgningsprocessen

Det er helt enkelt at ansøge om et lån online, via udbydernes ansøgningsformularer. Det kan tage 10-15 minutter, men er uden tvivl tiden værd og du bør altid fokusere på at gøre dit forarbejde grundigt. Du bør derfor danne dig et overblik over de forskellige muligheder, som det første.

Alle ansøgninger er gratis og uforpligtende, og du vil opleve at det er mange af de samme oplysninger du skal indsende. Navn, adresse, bopæl, indkomst mv.

Du kan med fordel have de tre seneste lønsedler og din årsopgørelse klar, da det er noget flere banker efterspørger i ansøgningsformularen.

Du vil derfor opleve, at ansøgning nr. to og tre går mere ligetil, end den første hvor du måske skal finde forskellige oplysninger frem. Alt i alt, er det dog en klar styrke at du som kunde kan ansøge og få svar på dine lånemuligheder inden for 1-3 hverdage.

Tjek renter og sammenlign

Hvad skal du med en grundlæggende viden om lånemarkedet? Den skal du bruge til at kunne vurdere udbyderne, deres renter og forskellige forhold over for hinanden. Hvor det vil give mest mening for dig at ansøge? Der er mange faktorer der spiller ind, når den endelige lånekontrakt skal udformes, så du er nødt til at fokusere på nogle hovedpunkter.

Det er altid en god idé at kigge på renterne, så du får en idé om, hvor mange penge du skal betale tilbage.

Det er vigtigt at du får sammenlignet bankerne og deres renter med hinanden, uanset om du skal låne penge eller søger et samlelån med lav rente, fordi du har flere dyre lån.

At du får sammenlignet og indhentet flere tilbud, giver dig de bedste forudsætninger for, at du ender med den bedst mulige rente. Her kan online services være en stor hjælp, hvis du ønsker at opnå et lån med lav rente. Det kræver nemlig at du indhenter tilbud fra flere banker, da det er deres kreditvurdering der afgører, hvilken rente du får tilbudt.

Du kan finde mere information om svartider, lånetyper og hvordan du finder det billigste lån via lånetjenesten Termino.

Søg hos dine 2-3 foretrukne banker

For at modtage flere lånetilbud, kræver det at du søger 2-3 forskellige steder, da det er bankernes kreditvurdering der afgører hvilken rente du så får tilbudt.

Du forpligter dig på ingen måde ved at sende en ansøgning afsted. Først når du underskriver låneaftalen, har du forpligtet dig, så du kan fint indhente flere forskellige tilbud og sammenligne dem, ligesom du gjorde før ansøgningsprocessen.

Når du forhåbentlig sidder med flere lånetilbud på hånden, bør du særligt sammenligne ÅOP-satserne med hinanden og udvælge den laveste ÅOP.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *