Fordele og ulemper ved online lån

Der er mange fordele og ulemper ved internetlån, hvor du søger om lån på internettet og direkte fra computeren kan søge om det beløb du mangler.

Fordelene bliver mere og mere overvejende. Løsninger som NemID og nye online banker som Santander Consumer Bank og Bank Norwegian, samt den nye ÅOP lov, har medført at du som forbruger kan forvente konkurrencedygtige renter.

I denne artikel ser vi nærmere på de mange fordele og ulemper – men der er ingen tvivl om at fordelene er flest!

ÅOP

Før de forskellige punkter bliver gennemgået, er det vigtigt at nævne ÅOP som begreb. Mange ved slet ikke hvad det betyder og har derfor fokus på renten i stedet for. Desværre vil man derved overse nogle væsentlige omkostninger når man sammenligner de forskellige lånetilbud, så som oprettelsesgebyrer og lignende gebyrer.

Det er derfor meget vigtigt at du i stedet sammenligner de forskellige ÅOP’er du bliver tilbudt. Men hvad betyder ÅOP så? ÅOP er et udtryk for de samlede omkostninger årligt angivet i procent, og ved at have fokus på denne, vil du dermed ikke overse uforudsete og betydelige omkostninger.

Det gælder om at finde et lån med lav åop, da det vil sikre dig den billigste løsning som kunde.

Internetlån – den enkle og fleksible låneproces

En af de klare fordele ved internetlån er at det er både nemmere og hurtigere end alle andre muligheder, når du har behov for et forbrugslån. Samtidig er det ofte lettere at få et internetlån godkendt hos diverse firmaer, end det er hos din egen bank, der typisk er markant strengere i deres krav.

Sidst, behøves du ikke stiller sikkerhed bagved dit internetlån i enten bolig eller bil, hvilket mange foretrækker. Det kan være tilfældet i banken, særligt hvis du søger større pengebeløb.

Lån uden sikkerhed er helt klart den primære variant på nettet, og det indebærer en række klare fordele for dig som forbruger. Ikke mindst en mere fleksibel og enkel ansøgningsproces, hvor du blot skal udfylde dine personlige oplysninger og lønforhold, ikke mere end det.

En af ulemperne er at banken er et mere “sikkert” sted, hvilket skal forstås på den måde, at de i højere grad er ansvarlige for din privatøkonomi generelt og derfor skal du ikke altid tolke deres nej negativt. Nej, nogle gange kan det være et tegn på du måske ikke har privatøkonomien og at det direkte ville være ufornuftigt.

Den største ulempe ved internetlån er ofte, at de ganske enkelt er dyrere. Det er dog sket meget de seneste år, særligt på renteniveauerne, der har gjort online forbrugslån til et godt alternativ. Se mere om fordele ved forbrugslån her.

3 gyldne huskeregler ved lån

Den økonomiske verden kan være svær at overskue for den almene dansker, der ikke arbejder med renter, penge og regnskaber i hverdagen. Hvis man ikke har interessen, kan det hurtigt ende med at man vælger den hurtige løsning. Eller kigger den modsatte vej.

Vi ønsker ikke at kede dig i denne artikel, men vil give dig 3 gyldne huskeregler, til når du skal søge lån. Vælger du at følge vores huskeregler er du godt på vej mod at finde den bedste løsning og så behøver du faktisk ikke at sætte dig ind i alle de mange pengebegreber.

For det er faktisk sådan at mange danskere hader pengesnakken, også selvom det omhandler vores egen privatøkonomi. Det er helt sikkert en alvorlig problemstilling og en årsag til, at så mange ender som dårlige betalere. For uden at tage hånd om ens egen økonomi, kan den hurtigt komme til at sejle.

1. Huskeregel: Undersøg markedet grundigt

Først og fremmest bør du altid få undersøgt markedet grundigt. Alle dine muligheder bør vendes, inden du tager en beslutning. Hvis du fx. har brug for 10.000 kroner til en ferie med familien, kan du både låne dem online og i banken.

Hvem er billigst og hvem godkender din ansøgning? Det kan du umuligt vide på forhånd, så forhør dig begge steder. Og hvis banken siger nej, bør du sætte dig ind i udvalget online. Der kan være stor forskel på de omkostninger og renter du får tilbudt.

Den indledende undersøgelse af markedet, vil være en rigtig god investering, der nok skal tjene sig hjem i form af lavere kreditomkostninger.

2. Huskeregel: Ansøg hos flere selskaber

Når du har et godt indblik i udvalget på nettet, bør du gå i gang med at ansøge hos de 2-4 billigste selskaber. Det kan gøres gratis og uden du forpligter dig, så hold dig ikke tilbage. Faktisk vil det blot styrke dine muligheder for at blive godkendt og for at opnå markedets laveste rente og ÅOP.

Du kan ikke bruge vejledende renter eller låneeksempler til noget som helst. Det er kun vejledende og betyder ikke, at du vil få tilbudt samme vilkår. Derfor skal du have ansøgt hos flere.

3. Huskeregel: ÅOP er vigtigere end renten!

ÅOP er vigtigere end renten! Hov, hvad var nu det? Mange forbrugere er kun bekendte med renten, mens ÅOP (Årlige omkostninger i procent) er et mindre ubekendt begreb. Det dækker over lånets samlede omkostninger, inklusiv faste og løbende gebyrer, der kan være nemme at overse.

Når du på et tidspunkt ser med flere tilbud foran dig, bør du altså gå efter den laveste ÅOP-sats. Det vil sikre dig den billigste løsning og bør vælges, medmindre særlige forhold gør sig gældende. For prisen er ikke altid alt, heller ikke i lånebranchen, men den er afgørende for de fleste.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *