Prissammenligning af lån online

Der er mange steder og muligheder for at lave lån online, men priserne/omkostningerne vil være vidt forskellige. Det er derfor en rigtig god idé at gøre brug af prissammenligning, så du finder den billigste udbyder. Der er flere sider og sammenligningstjenester, der kan hjælpe dig godt i gang.

Hvorfor er prissammenligning en god ide?

Der er ingen tvivl om at prissammenligning generelt er en god ide, for den prisbevidste dansker, også når du skal optage lån online. Her kan du opleve store renteforskelle, hvilket i sidste ende, vil have en mærkbar effekt på din privatøkonomi.

Hvis du indhenter tre forskellige lånetilbud, kan du prøve at sammenholde de samlede kreditomkostninger med hinanden, for at se differencen. Det er reelt din besparelse, ved at vælge den billigste, eller en tilfældig internetbank.

Prissammenligning har udover bedre pris og besparelser, ligeledes den fordel, at det giver dig et godt overblik og et mere indgående kendskab til dine muligheder som forbruger.

Det er derfor al tiden værd at sammenligne bankerne med hinanden, uanset om du har brug for at låne penge akut eller leder efter et samlelån med lav rente, for at komme af med din dyre gæld. Det vil give dig det bedste udgangspunkt som kunde.

Sammenligning af ikke-fysiske produkter

De fleste danskere er vant til at sammenligne fysiske produkter som smartphones, iPads eller en smart Peak Performance jakke. Vi er mindre vant til at sammenligne ikke-fysiske produkter (ydelser og tilbud) og det tror vi der er flere grunde til.

Den primære er at der ikke er faste priser, men at prisen vil variere fra ydelse til ydelse. Eller fra kunde til kunde, som det er tilfældet i lånebranchen. Det er derfor ikke lige så udbredt her, omend der faktisk kan være endnu flere penge at spare.

Er der virkelig så meget at spare?

Er du ikke helt sikker på, at der vitterligt er så meget at spare? Så tager du grueligt fejl, for der kan spares tusindvis af kroner. Prøv at bruge en af de beregnere du finder på nettet og så vil du opleve, hvor stor en indflydelse selv små renteforskelle kan have.

Det er klart, at omkostningerne og dermed de potentielle besparelser, afhænger meget af om du låner 5.000, 50.000 eller 100.000 kroner. Jo større beløb, desto større indvirkning vil renten have samlet set. Når alt dette er sagt, gør du klogt i at prissammenligne lån uanset hvor meget du mangler. Det behøver ikke tage mere end 30 minutter og er al tiden værd.

Du bruger sikkert allerede Pricerunner?

Du bruger sikkert allerede tjenesten Pricerunner, som de fleste andre danskere, når du skal tjekke produkter og forhandlere. Det er blevet en vane for mange, for ikke at nævne deres store synlighed på nettet, som ligeledes bidrager til tendensen.

Du bør se tilsvarende på situationen, når du skal finde de bedste forbrugslån, forsikringer eller byggetilbud. At indhente tilbud vil altid være uforpligtende i sådanne tilfælde, hvorfor det kun “koster” din tid. Og så værdifuld kan 30-60 minutter af din tid, altså ikke være! Så kom i gang med prissammenligning af lån, og få valgt den bedste løsning for dig.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *